Mont Blanc

Mont Blanc (Shellard 1981) on klassikko. Sen yksinkertaiset valkoiset kukat ovat värin puhtaudessa hyvin ainutlaatuiset, ja kaunis valkoreunainen lehdistö luo kukille upean taustan. Kasvutavaltaan se on kääpiö vaikkei sitä virallisesti sellaiseksi lueta. 
Mont Blanc on haluttu kasvi, kenties siitä syystä että sen hoito saattaa joskus olla hieman haasteellista. Samoin se on päässyt omalla listallani ehdottomasti hitaimpien juurtujien joukkoon, reilu pari kuukautta on parhaimmillaan mennyt juuria varrotessa, eikä niitä aina tule vartomallakaan. Kunnon diivan tavoin se saattaa kuitenkin myös yllättää. Omalleni kävi näin kun eräänä kesänä pätkin sen tylysti muutaman sentin palasiksi monen kuukauden hitaan kuolemanteon päätteeksi. Hupsista vaan olikin vanha kasvi yhtäkkiä täynnä uusia versoja ja joka ikinen pistokaskin juurtui aivan normaaliajassa. 
Harmikseni kuvan kasvi ei ole edustavin mahdollinen, sillä kuvaushetkellä olin juuri leikellyt oman emokasvini, ja kuvattavaksi jäi pieni muuttoa odotteleva lapsukainen. Mutta kukkia ne on pienetkin kukat!

Jätä kommentti