Suomen monipuolisin pelargonikauppa on taas auki!
SITRUUNAPELARGONIJUUSTOKAKKU
Pohja:
175g Digestive -keksejä
90g sulatettua voita
Täyte:
1,5 dl kuohukermaa
20 suurta tuoksupelargonin lehteä (tai 40 pientä)
5 liivatelehteä (liota pehmeäksi kylmässä vedessä)
1,5 dl kermaviiliä
300g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 isoa munanvalkuaista
Pohjaa varten murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Levitä seos irtopohjavuokaan ja laita se jääkaappiin.
Täytettä varten silppua pelargoninlehdet kerman sekaan ja lämmitä seosta pannulla. Älä anna kiehua. Käännä levy pois päältä ja anna seoksen hautua vielä puoli tuntia. Siivilöi lehdet pois seoksesta.
Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Kuumenna kerma uudelleen ja lisää liotetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Kaada kerma kulhoon ja lisää kermaviili, tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti mukaan seokseen. Kaada seos jähmettyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Koristele kakku pelargoninkukilla tai tuoksupelargonin lehdillä.